New Reviews Encourage More Seafood Consumption During Pregnancy & Childhood for Its Brain Benefits

Nye anmeldelser oppmuntrer til mer sjømatforbruk under graviditet og barndom for hjernens fordeler

Nye anmeldelser oppmuntrer til mer sjømatforbruk under graviditet og barndom for hjernens fordeler Dette bildet har et tomt alt-attributt; filnavnet er kids-eating-fish.jpg

av OmegaQuant

OmegaQuants William S. Harris ble nylig sammen med flere forskere, leger, ernæringsfysiologer, akademikere og enkeltpersoner innen folkehelsepolitikk (dvs. teknisk ekspertkomité) for å utføre en systematisk gjennomgang av bevis knyttet til hvorvidt sjømat spist under graviditet påvirker barns nevrokognitive utvikling. De gjennomførte også en andre systematisk gjennomgang av bevis knyttet til hvorvidt sjømat spist av barn påvirker deres egen nevrokognitive utvikling.

Grunnen til at de utførte denne gjennomgangen er at antallet studier av sjømatforbruk i fagfellevurdert litteratur har økt betydelig de siste årene til et punkt hvor en ny vurdering av disse bevisene var svært berettiget.

BLOGG: Amerikanske barn spiser ikke nok sjømat

I følge Seafood Nutrition Partnership , tok forskerne som dannet denne tekniske ekspertkomiteen opp to spørsmål stilt av 2020 Dietary Guidelines Advisory Committee (DGAC), og brukte USDAs Nutrition Evidence Systematic Review for å evaluere vitenskapen etter DGAC foreskrevne gjennomgangsprosess.

2020 DGAC vurderer faktisk en rekke spørsmål på tvers av et bredt spekter av kostholds- og helseproblemer som forberedelse til neste generasjon retningslinjer. To av spørsmålene som var av spesiell interesse for denne tekniske ekspertkomiteen inkluderte:

  • "Hva er forholdet mellom sjømatforbruk under graviditet og amming og den nevrokognitive utviklingen til spedbarnet?"
  • "Hva er forholdet mellom sjømatkonsum i barne- og ungdomsårene (opptil 18 år) og nevrokognitiv utvikling?"

For å gi en publisert, fagfellevurdert ressurs angående disse spørsmålene for den rådgivende komiteens behandling, ble det organisert en teknisk ekspertkomité for å oppsummere og evaluere all dokumentasjonen om disse to spørsmålene fra gjeldende medisinsk litteratur.

Etter å ha gjennomgått 45 publikasjoner om 102.944 mor-avkom-par og om 16.446 barn/ungdom, utarbeidet komiteen følgende to konklusjonsuttalelser.

"Moderate og konsistente bevis indikerer at inntak av et bredt spekter av mengder og typer kommersielt tilgjengelig sjømat under graviditet er assosiert med forbedret nevrokognitiv utvikling av avkom sammenlignet med å ikke spise sjømat. Samlet sett begynte fordelene for nevrokognitiv utvikling ved de laveste mengdene sjømat som ble konsumert (~4 oz/uke) og fortsatte gjennom de høyeste mengdene, over 12 oz/uke, noe som strekker seg opp til >100 oz/uke.»

"Moderate og konsistente bevis indikerer at inntak av >4 oz/uke og sannsynligvis >12 oz/wk sjømat i barndommen har gunstige assosiasjoner med et bredt spekter av nevrokognitive utfall."

Et av de mest betydningsfulle resultatene av denne systematiske oversikten er fraværet av bevis for noen netto uønskede effekter av sjømat på nevrokognitiv utvikling selv ved de høyeste inntaksnivåene. Forfatterne fant ingen bevis som støtter en øvre grense på 12 oz/wk kommersiell sjømat (dvs. bevis på at overskridelse av dette inntaket var assosiert med skade). Tre av studiene gir bevis for at inntak av mellom 12 og 20 oz/uke gir maksimale fordeler.

BLOGG: Du kan kanskje vite mer om omega-3 DHA og graviditet enn din OB/GYN

Høyere kvikksølvnivåer var assosiert med fordeler for nevrokognitive utfall i syv studier med 45 957 spedbarnsmor, noe som sannsynligvis indikerer større sjømatforbruk. Med andre ord, alt i alt blir alle potensielle negative effekter av kvikksølv i sjømat (som fortsatt er kontroversielt) mer enn overvunnet av de gunstige effektene av alle de andre ernæringskomponentene i sjømat.

Disse funnene er ikke i samsvar med gjeldende FDA/EPA-veiledning som er, " Kvinner som er gravide eller ammer bør konsumere mellom 8 og 12 gram av en rekke sjømat per uke, fra valg som har lavere kvikksølvinnhold."

I stedet vil de nåværende bevisene oppsummert i denne publikasjonen være mer konsistente med en anbefaling som:

"Kvinner som er gravide eller ammer bør konsumere minst 8 gram per uke av en rekke typer sjømat uavhengig av kvikksølvinnholdet for å forbedre den kognitive utviklingen til barna sine."

Andre nøkkelfunn:

  • Blant nøkkelfunnene i den systematiske oversikten er en gjennomsnittlig økning på 7,7 IQ-poeng hos barn hvis mødre spiste sjømat under svangerskapet sammenlignet med mødre som ikke spiste sjømat.
  • Null studier rapporterte uønskede effekter på ethvert mål på nevrokognisjon. "Vi er klar over studier utenfor vår systematiske oversikt der kvikksølv isolert sett har vært assosiert med uønskede effekter, men vi så ikke slike effekter i forbindelse med sjømatkonsum," sa forskere.
  • Sjømat var fordelaktig assosiert med nevrokognisjon så tidlig som tre dager gammel og så sent som 17 år. Gjennom 14 måneders alder inkluderte fordelene forbedrede reflekser, respons på stimuli, koordinasjon, oppmerksomhet, mindre behov for spesiell håndtering, tidligere oppnåelse av utviklingsmilepæler, forbedret kognisjon, språkutvikling og adaptiv atferd.
  • Fordelaktige assosiasjoner mellom 14 måneder og ni år inkluderte forbedrede kommunikasjonsferdigheter, motoriske ferdigheter, språk, stereoskopisk syn, hukommelse, IQ, sosial utvikling og redusert risiko for ADHD-relaterte utfall og hyperaktivitet.
  • De fordelaktige effektene hadde en tendens til å øke med økt forbruk, i det minste opp til et punkt. I mange studier var de største fordelene i forbrukskategorier som oversteg 12 gram per uke og som utvidet seg til over 100 gram per uke når inntaket nådde det nivået.

Omega-3 øker hjernevolum hos spedbarn

Mens de systematiske oversiktene nevnt i begynnelsen av denne bloggen fokuserte på sjømat som en hel matvare og ikke omega-3 isolert, viste en annen studie publisert i november i Cerebral Cortex at disse viktige fettsyrene har en gunstig innvirkning på hjernevolumet hos spedbarn.

I denne studien fant forskerne at økt inntak av omega-3-fettsyrer hos mor var positivt korrelert med økte hjernevoxelvolumer hos spedbarn, hovedsakelig i frontallappene og corpus callosum hos gravide spedbarn. For det formål tror de å gi mødre tilskudd av omega-3-fettsyrer kan påvirke utviklingen i disse hjerneområdene positivt.

BLOGG: DHA-tilskudd under graviditet krever en målrettet tilnærming

Imidlertid sier de fremtidige studier er nødvendige for å avgjøre om disse volumetriske forskjellene er assosiert med forskjeller i nevroutviklingsresultater. I tillegg er fremtidige studier som inkluderer mer forskjellige sosioøkonomiske og etniske grupper nødvendig for å belyse de relative bidragene til, og interaksjonene mellom, ernæring og ikke-ernæringsmessige faktorer i spedbarns nevroutvikling.

VIDEO: OmegaQuants Dr. Kristina Harris Jackson diskuterer forholdet mellom mammas DHA-nivåer og babyens hjerneutvikling opp til 2 år

Omega-3 fungerer like bra, om ikke bedre enn ADHD-medisiner

Forskere fra King's College London og China Medical University i Taichung, Taiwan, har funnet at omega-3 fiskeoljetilskudd forbedrer oppmerksomheten blant barn med ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder), men bare blant de med lave nivåer av omega-3 i blodet.

Forskerne sier at resultatene deres gir en personlig medisintilnærming til psykiatrien ved å demonstrere at omega-3 bare fungerer for noen barn med ADHD. Tidligere forskning av samme gruppe fant at barn med omega-3-mangel har større sannsynlighet for å ha mer alvorlig ADHD.

BLOGG: Tar "Prenatal DHA Initiative" til frontlinjene

I denne randomiserte kontrollerte studien fikk 92 barn med ADHD i alderen 6-18 høye doser av omega-3-fettsyren EPA (1,2 gram) eller placebo i 12 uker. Resultatene er publisert i tidsskriftet Translational Psychiatry .

Forskerne fant at barn med de laveste blodnivåene av EPA viste forbedringer i fokusert oppmerksomhet og årvåkenhet etter å ha tatt omega-3-tilskuddene, men disse forbedringene ble ikke sett hos barn med normale eller høye blodnivåer av EPA. I tillegg, for de barna med høye allerede eksisterende blodnivåer av EPA, hadde omega-3-tilskudd negative effekter på impulsivitetssymptomer.

Forskerne advarer om at foreldre bør rådføre seg med medisinsk fagpersonell før de velger å gi barna sine omega-3-tilskudd. Omega-3-mangel kan identifiseres ved tilstedeværelse av tørr og skjellete hud, eksem og tørre øyne, og kan bekreftes gjennom en blodprøve som den som ble utført i denne studien.

Tidligere studier har funnet inkonsekvente funn av omega-3-tilskudd på ADHD-symptomer, med totale effektstørrelser som er relativt små. Standardbehandlinger som tilbys foreldre hvis barn har ADHD inkluderer sentralstimulerende midler som metylfenidat. Effektstørrelsen av forbedring i oppmerksomhet og årvåkenhet fra metylfenidat er 0,22-0,42. Til sammenligning var effektstørrelsene i forsøket med omega-3-tilskudd for de barna med lave blodnivåer av EPA større, med 0,89 for fokusert oppmerksomhet og 0,83 for årvåkenhet.

Dr Jane Chang, ledende forsker fra Institute of Psychiatry, Psychology & Neuroscience ved King's, sa: "Våre resultater tyder på at fiskeoljetilskudd er minst like effektive for oppmerksomhet som konvensjonelle farmakologiske behandlinger blant de barna med ADHD som har omega- 3 mangel. På den annen side er det mulig å ha for mye av det gode, og foreldre bør alltid rådføre seg med barnas psykiatere siden vår studie antyder at det kan være negative effekter for noen barn.»

Professor Carmine Pariante , seniorforsker fra Institutt for psykiatri, psykologi og nevrovitenskap ved King's, sa: "Omega-3-tilskuddene virket bare hos barn som hadde lavere nivåer av EPA i blodet, som om intervensjonen var å fylle opp mangelen på dette. viktig næringsstoff. For de barna med omega-3-mangel kan fiskeoljetilskudd være et å foretrekke fremfor standard sentralstimulerende behandlinger. Vår studie setter en viktig presedens for andre ernæringsmessige intervensjoner, og vi kan begynne å bringe fordelene med 'personlig tilpasset psykiatri' til barn med ADHD.»

BLOGG: Kan Omega-3 hjelpe mot ADHD?

Studien ble utført i Taiwan hvor dietter ofte inneholder mye fisk sammenlignet med dietter i Europa og Nord-Amerika. De fleste studier av barn med ADHD, hovedsakelig utført i vestlige land, har vist gjennomsnittlige blodnivåer av EPA som er lavere enn i den nåværende studien.

Professor Kuan-Pin Su, ledende forsker fra China Medical University i Taichung, Taiwan, sa: "Høye blodnivåer av EPA uten å bruke kosttilskudd kan oppnås gjennom et godt kosthold med mye fisk, noe som er vanlig i noen asiatiske land som Taiwan og Japan. Det er mulig at EPA-mangel er mer vanlig blant barn med ADHD i land med mindre fiskeforbruk, som i Nord-Amerika og mange land i Europa, og at fiskeoljetilskudd derfor kan ha mer utbredte fordeler for behandling av tilstanden enn i vår studie ."

VIDEO: Kan Omega-3 hjelpe barn med ADHD? OmegaQuants Dr. Bill Harris forklarer...