New Research on the Role Omega-3s Play in Diabetes and Metabolic Syndrome

Ny forskning om rollen omega-3 spiller i diabetes og metabolsk syndrom

Ny forskning om rollen omega-3 spiller i diabetes og metabolsk syndrom

American Diabetes Association Scientific Sessions ble holdt 12.–16. juni 2020. Under denne virtuelle begivenheten presenterte Deepak Bhatt, MD, MPH, hovedetterforskeren av den nesten fem år lange REDUCE-IT- studien, nye funn om omega-3 stoffet icosapent etyl (ellers kjent som Vascepa) og dets hjertefordeler hos de som har diabetes.

I denne forhåndsspesifiserte analysen av REDUCE-IT-studien fant forskerne at å gi forsøkspersoner 4 gram per dag med icosapentetyl, sammenlignet med placebo, reduserte risikoen for det primære sammensatte endepunktet av kardiovaskulær død, hjerteinfarkt, hjerneslag, koronar revaskularisering eller ustabil angina med 23 %. Dette er spesielt viktig for diabetikere siden deres risiko for kardiovaskulære hendelser er høyere enn de som ikke har diabetes, ifølge Dr. Bhatt.

I en Helio- artikkel kommenterte han: "Det som kanskje ikke er like godt verdsatt er at forhøyede triglyserider - uavhengig av om en person har diabetes eller ikke, men spesielt med diabetes - er en kraftig risikofaktor for økt risiko for iskemiske utfall. Det er enda mer tilfelle hvis en person har vedvarende økning av triglyserider til tross for at de gjør alt de kan med livsstilsendringer og allerede er foreskrevet maksimalt tolerert statinbehandling. I denne spesifikke analysen ser vi at vi kan redusere denne risikoen betydelig med icosapent etyl."

Helio -artikkelen fortsatte med å si at dette er en av de første ikke-LDL-målrettede forsøkene som viser en CV-fordel og vil sannsynligvis bli omtalt i fremtidige retningslinjer.

BLOGG: De i de tidlige stadiene av åreforkalkning har en lav omega-3-indeks

58 prosent av REDUCE-IT-kohorten hadde diabetes type 2, med 91 % foreskrevet minst én diabetesmedisin og nesten halvparten foreskrevet minst to diabetesmedisiner.

Bhatt fortalte Helio at studiedeltakere med diabetes hadde 1,5 ganger høyere forekomst av det primære endepunktet sammenlignet med placebogruppen. Deltakere som ble tildelt icosapent etyl opplevde en 7 % absolutt risikoreduksjon for en første CV-hendelse og en 12,7 % absolutt risikoreduksjon i risiko for totale hendelser sammenlignet med de som ble tildelt placebo.

"Det som overrasket meg her var med kombinasjonen av diabetes og etablert CVD, hendelsesratene var forbløffende høye," sa Bhatt. «Det som var slående var den absolutte risikoreduksjonen – hendelsesratene ble redusert fra 40 % til omtrent 30 % i løpet av omtrent 5 år. En 10 % absolutt risikoreduksjon er egentlig ganske stor.»

"I absolutte termer ble hendelsesraten redusert med nesten 25 %. Det er, uansett standard, en ganske stor absolutt risikoreduksjon,» la han til. "Det peker på det faktum at kombinasjonen av diabetes, forhøyede triglyserider og aterosklerose er et virkelig høyrisikoscenario. Selv om personene i REDUCE-IT var stabile polikliniske pasienter – de som virket villedende stabile på kontoret – hvis du følger dem lenge nok, har de svært høye hendelsestall i placeboarmen.»

Andre nylige REDUCE-IT-funn

I slutten av mars utstedte American College of Cardiology en pressemelding om at de slående reduksjonene i kardiovaskulære hendelser og dødsfall observert i REDUCE-IT-studien var sterkt korrelert med forsøkspersoners EPA-nivåer i blodet. Med andre ord, høyere nivåer av omega-3-fettsyren EPA som finnes i blodet – og ikke en reduksjon i triglyseridnivåer som opprinnelig antatt – ser ut til å være den primære driveren for icospent etyls betydelige kardiovaskulære fordeler.

Disse funnene ble presentert på American College of Cardiologys 2020 Scientific Sessions av Dr. Bhatt. "Endringer i triglyseridnivåer og andre kardiovaskulære risikomarkører, inkludert LDL, HDL, apoB og CRP, ser ut til å være ansvarlig for en betydelig mindre del av den samlede observerte fordelen," sa han. "Jeg tror dette funnet kommer til å innlede en helt ny æra av kardiovaskulære terapier. Vi er på en måte der vi var med statiner da den første kom ut.»

BLOGG: Hva betyr Omega-3-indeksresultatene dine?

Han fortsatte med å si at en stor manglende brikke i puslespillet, og det mange klinikere ønsker å vite, er hvordan icosapent-etyl faktisk fungerer for å produsere en så dramatisk kardiovaskulær risikoreduksjon. I REDUCE-IT-studien sa han at EPA-nivåer oppnådd via stoffet under behandling var sterkt korrelert med lavere forekomst av kardiovaskulære hendelser, hjerteinfarkt, hjerneslag, koronar revaskulariseringsprosedyrer, ustabil angina, plutselig hjertestans, ny hjertesvikt eller død for noen grunn.

Som en del av denne spesielle analysen, så Dr. Bhatt og teamet hans først på EPA-nivåer før randomisering for å finne ut om stoffet virket annerledes basert på en persons opprinnelige EPA-nivå, som kan gjenspeile en diett med høyt fiskeforbruk eller genetikk. Men de fant at uavhengig av pasientenes innledende serum-EPA-nivåer, oppnådde de en lignende og stor grad av kardiovaskulær fordel.

Forskerne undersøkte deretter oppnådde EPA-nivåer på stoffet sammenlignet med placebo, og grupperte pasienter i tredjedeler, alt fra laveste til høyeste nivåer av EPA og gjennomsnitt over besøk. Oppnådd EPA innenfor icosapent-etylgruppen var sterkt assosiert med kardiovaskulære hendelser, og hver av tertilene viste en signifikant relativ risikoreduksjon i kardiovaskulære hendelser.

"Jo høyere EPA-nivået i blodet deres er, desto lavere er frekvensen av de forskjellige kardiovaskulære hendelsene, kardiovaskulære dødsfall og til og med total dødelighet," sa Dr. Bhatt.

Ny forskning viser at omega-3 støtter hjernehelsen hos de som har metabolsk syndrom og schizofreni

En interessant studie publisert i Brain Behavior and Immunity i april viste at omega-3 gir hjernefordeler til de med metabolsk syndrom (MetS) som også lider av schizofreni. Ifølge forskere i denne studien hjelper omega-3-fettsyrer til å produsere hjerneavledet nevrotropisk faktor (BDNF), som er et protein som støtter riktig nervevekst og derfor spiller en viktig rolle i kognitiv funksjon.

En tidligere studie disse forfatterne utførte viste at metabolske abnormiteter reduserte nivåene av og svekket kognitiv ytelse hos pasienter med schizofreni, noe som pekte på betennelse som en nøkkelspiller i denne prosessen.

BLOGG: Høyere Omega-3-indeks knyttet til bedre astmakontroll

"Omega-3-fettsyrer har blitt dokumentert å lindre betennelse," sa forskere. "Derfor antok vi at omega-3-fettsyrer kan være av verdi for å øke BDNF-nivåer og forbedre kognitiv funksjon hos pasienter med schizofreni med (MetS)."

For denne siste studien rekrutterte forskere 80 pasienter med både schizofreni og MetS, som også tok olanzapin. Olanzapin er et medikament som bidrar til å gjenopprette balansen mellom visse naturlige stoffer i hjernen. Førti forsøkspersoner ble tilfeldig tildelt omega-3-gruppen, mens ytterligere 40 ble tildelt placebogruppen. Rettssaken varte i 12 uker.

Forskerne målte endringer fra baseline til 12 uker i kliniske egenskaper og nivåene av BDNF, sammen med markører for betennelse, som c-reaktivt protein (CRP), interleukin-6 (IL-6) og TNF-alfa (TNF-α). ).

Det de fant var en signifikant korrelasjon mellom omega-3-fettsyrebehandling og forbedret forsinket minnefaktor i Repeatable Battery for the Assessment of Neuropsychological Status Update, eller RBANS, som er et kort, individuelt administrert batteri for å måle kognitiv nedgang eller forbedring. Sammen med kognitiv forbedring forbedret omega-3-fettsyrer BDNF og reduserte CRP-, IL-6- og TNF-α-nivåer etter 12 ukers behandling.

Forfatterne på denne artikkelen mener at dette beviset tyder på at omega-3-fettsyrer har gunstige effekter på kognitiv funksjon hos pasienter med MetS, som er parallelt med økte BDNF-nivåer.

Dette bildet har et tomt alt-attributt; filnavnet er seperator.png