AHA Issues New Advisory About Omega-3s & High Triglycerides

AHA gir ut nytt råd om omega-3 og høye triglyserider

AHA gir ut nytt råd om omega-3 og høye triglyserider Dette bildet har et tomt alt-attributt; filnavnet er AHA-Issues-New-Advisory-on-Omega-3s-and-Triglycerides.jpg

av OmegaQuant

Den 19. august ga American Heart Association (AHA) ut en ny rådgivning om omega-3 og høye triglyserider. Basert på nylige bevis fra kliniske studier, sa den reseptbelagte omega-3-fettsyremedisiner reduserer triglyseridnivåer med 20-30 % blant de fleste som trenger behandling for høye triglyseridnivåer.

"Fra vår gjennomgang av bevisene fra 17 randomiserte, kontrollerte kliniske studier på høye triglyseridnivåer, konkluderte vi med at behandling med 4 gram daglig av noen av de tilgjengelige reseptbelagte valgene er effektiv og kan brukes trygt sammen med statinmedisiner som senker kolesterolet, ” sa Ann Skulas-Ray, Ph.D., hovedforfatteren av den nye vitenskapsrådgivningen publisert i AHAs tidsskrift Circulation .

AHA Advisory-forfatterne oppsummerte lipid- og lipoproteineffektene som følge av farmakologiske doser av omega-3s EPA og DHA (ved 3 gram eller mer per dag av EPA+DHA) på grunnlag av nye vitenskapelige data og tilgjengeligheten av reseptbelagte omega-3-preparater. OmegaQuants Dr. Bill Harris er også forfatter på denne veiledningen.

Det er to reseptbelagte omega-3-fettsyremedisiner tilgjengelig. Man kombinerer to typer fettsyrer, EPA (eikosapentaensyre) og DHA (dokosaheksaensyre). Den andre medisinen gir kun EPA. Siden det ikke har vært noen hode-til-hode-sammenligninger av de to forskjellige formuleringene ved reseptbelagte doseringer, anbefaler ikke rådgiveren den ene fremfor den andre.

FDA-godkjente reseptbelagte omega-3 fettsyreprodukter inkluderer Lovaza og dets generiske (omega-3 fettsyreetylestere — EPA 0,465 mg og DHA 0,375 mg/kapsel), Omtryg (et lignende produkt, men ikke klinisk tilgjengelig), Vascepa (et etyl esterprodukt som kun består av EPA, kjemisk betegnelse "icosapent ethyl" — EPA 0,98 g/kapsel), og Epanova (omega-3 karboksylsyre — EPA 0,55 g og DHA 0,2 g/kapsel, ikke klinisk tilgjengelig).

Omtrent 25 % av voksne i USA har et triglyseridnivå over 150 mg/dL, som anses som grensehøyt. I følge AHA-rådgivningen er hypertriglyseridemi (triglyserider 200–499 mg/dL) relativt vanlig i USA, mens mer alvorlige triglyseridøkninger (svært høye triglyserider, ≥500 mg/dL) er langt sjeldnere observert. Begge blir imidlertid stadig mer utbredt i USA og andre steder, noe forskerne tror sannsynligvis i stor grad er drevet av økende forekomst av fedme og diabetes mellitus.

I en vitenskapelig uttalelse fra 2002 av AHA, ble omega-3 EPA og DHA anbefalt (i en dose på 2-4 gram per dag) for å redusere triglyserider hos pasienter med forhøyede triglyserider. Siden 2002 har reseptbelagte medisiner som inneholder EPA+DHA eller EPA alene blitt godkjent av FDA for behandling av svært høye triglyserider; disse midlene er også mye brukt for hypertriglyseridemi.

BLOGG: Senker Omega-3 kolesterol?

Triglyserider er fett som sirkulerer i blodet. Forfatterne av AHA-rådgivningen sier at studier har vist at forhøyede nivåer av triglyserider (over 200 mg/dL) kan føre til åreforkalkning (innsnevring av arteriene), noe som øker risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag. I tillegg til kardiovaskulær risiko, kan svært høye nivåer av triglyserider (over 500 mg/dL) også forårsake pankreatitt, en betennelse i bukspyttkjertelen.

Når det brukes til å behandle hypertriglyseridemi, sa AHA-rådgivningen at omega-3-fettsyrer med EPA+DHA eller med EPA-bare virker omtrent sammenlignbare for triglyseridsenking og øker ikke lavdensitetslipoproteinkolesterol når de brukes som monoterapi eller i kombinasjon med et statin.

I de største forsøkene som administrerte 4 gram per dag med reseptbelagte omega-3, ble ikke-høydensitetslipoproteinkolesterol og apolipoprotein B moderat redusert, noe som indikerer reduksjoner i totale aterogene lipoproteiner. Bruken av Vascepa for å forbedre risikoen for aterosklerotisk kardiovaskulær sykdom hos pasienter med hypertriglyseridemi støttes av en 25 % reduksjon i alvorlige kardiovaskulære hendelser i REDUCE-IT (Reduction of Cardiovascular Events With EPA Intervention Trial), en randomisert placebokontrollert studie av EPA- kun hos høyrisikopasienter behandlet med statin.

Resultatene av et forsøk på 4 gram per dag med reseptbelagte Epanova på hypertriglyseridemi forventes i 2020. Forfatterne av AHA-rådgivningen mener konkluderer med at reseptbelagte n-3 FAer (EPA+DHA eller EPA-bare) i en dose på 4 g/ d (>3 g/d totalt EPA+DHA) er et effektivt og trygt alternativ for å redusere triglyserider som monoterapi eller som et tillegg til andre lipidsenkende midler. Forhøyede plasmatriglyserider er et resultat av et overskudd av triglyseridrike lipoproteiner av flere forskjellige typer, oftest svært lav tetthet

Resultater fra STRENGTH studien, en randomisert placebokontrollert kardiovaskulære utfallsstudie av 4 g/d reseptbelagte EPA+DHA hos pasienter med HTG og lav HDL-C på statiner, forventes i 2020. Vi konkluderer med at reseptbelagte omega-3 fettsyrer, om EPA+DHA eller EPA-bare, i en dose på 4 g/d, er klinisk nyttige for å redusere triglyserider, etter at eventuelle underliggende årsaker er adressert og kostholds- og livsstilsstrategier er implementert, enten som monoterapi eller som et supplement til andre triglyserider. senkende terapier.

VIDEO: Dr. Bill Harris diskuterer omega-3 og blødning

Andre nyere utviklinger med Omega-3 og hjertehelse

Amerikas "slagbelte" refererer til en gruppe sørøstlige stater som har mye høyere forekomst av hjerteinfarkt og slag sammenlignet med resten av landet. En ny studie publisert i Prostanglandins, Leukotrienes and Essential Fatty Acids viser at mennesker som bor i disse statene også har bemerkelsesverdig lave omega-3-nivåer målt ved Omega-3-indeksen .

Personene som deltok i denne studien fikk sin Omega-3-indeks testet i gratis helseskjermer på tvers av syv byer i slagbelteregionen, inkludert: Charleston, WV; Jacksonville, FL; Indianapolis, IN; Lexington, KY; Memphis, TN; Oklahoma City, OK; og Toledo, OH.

Visningene fant sted på kirkelige helsemesser, kjøpesentre, avdelinger for folkehelse, medisinske klinikker og andre offentlige miljøer fra oktober 2014 til november 2015. Dette prosjektet ble organisert av Seafood Nutrition Partnership (SNP) i samarbeid med lokale helsepartnere, som f.eks. som helseforsikringsleverandører, folkehelseskoler, lokale helseklinikker og sentre.

BLOGG: Ny forskning viser at personer med PAD kan ha en Omega-3-mangel

I alt fikk 2177 personer målt Omega-3-indeksen. Oppsiktsvekkende 42 % av de som ble testet hadde en Omega-3-indeks under 4 %, noe som gir dem en 90 % høyere risiko for plutselig hjertedød. Bare rundt 1 % av de som ble testet hadde en Omega-3-indeks på 8 % eller høyere.

OmegaQuants Dr. Bill Harris , som var hovedforfatter på denne studien, sa "Siden i andre settinger er en lav Omega-3-indeks assosiert med økt risiko for kardiovaskulær sykdom (CVD), kan dette være en faktor som bidrar til høyere risiko for CVD i denne regionen i USA."

I andre omega-3-utviklinger, i juni, godkjente byrået en kvalifisert helsepåstand som knytter EPA og DHA omega-3 til en reduksjon i blodtrykket. En lang tid underveis ble prosessen opprinnelig initiert av Global Organization for EPA og DHA Omega-3s (GOED), som sendte inn en begjæring om helsepåstand for nesten fem år siden.

Og selv om dette betyr et skritt i riktig retning for omega-3, er meldingene som produsenter har lov til å bruke på produktemballasje og markedsføring noe klumpete når du vurderer det "kvalifiserende" språket som følger med selve påstanden.

De kvalifiserte påstandene er tillatt i merkingen av konvensjonelle matvarer og kosttilskudd i samsvar med kravene i FDAs håndhevingsbrev , som spesifikt krever at konvensjonelle matvarer eller kosttilskudd som bruker en av påstandene inneholder minst 0,8 gram/porsjon av både EPA og DHA .

De godkjente kravene inkluderer følgende:

  • «Å konsumere EPA og DHA kombinert kan bidra til å senke blodtrykket i den generelle befolkningen og redusere risikoen for hypertensjon. FDA har imidlertid konkludert med at bevisene er inkonsekvente og inkonklusive. En porsjon av [navnet på maten eller kosttilskuddet] gir [ ] gram EPA og DHA."
  • "Å konsumere EPA og DHA kombinert kan redusere blodtrykket og redusere risikoen for hypertensjon, en risikofaktor for CHD (koronar hjertesykdom). FDA har imidlertid konkludert med at bevisene er inkonsekvente og inkonklusive. En porsjon av [navnet på maten eller kosttilskuddet] gir [ ] gram EPA og DHA."
  • "Å konsumere EPA og DHA kombinert kan redusere risikoen for CHD (koronar hjertesykdom) ved å senke blodtrykket. FDA har imidlertid konkludert med at bevisene er inkonsekvente og inkonklusive. En porsjon av [navnet på maten eller kosttilskuddet] gir [ ] gram EPA og DHA."
  • «Å konsumere EPA og DHA kombinert kan redusere risikoen for CHD (koronar hjertesykdom) ved å redusere risikoen for hypertensjon. FDA har imidlertid konkludert med at bevisene er inkonsekvente og inkonklusive. En porsjon av [navnet på maten eller kosttilskuddet] gir [ ] gram EPA og DHA."
  • "Forskning viser at inntak av EPA og DHA kombinert kan være gunstig for å moderere blodtrykket, en risikofaktor for CHD (koronar hjertesykdom). FDA har imidlertid konkludert med at bevisene er inkonsekvente og inkonklusive. En porsjon av [navnet på maten eller kosttilskuddet] gir [ ] gram EPA og DHA."

OmegaQuants Dr. Bill Harris ble intervjuet for en historie som diskuterte disse nye påstandene. Totalt sett sa han at han er optimistisk med hensyn til FDAs anerkjennelse av fordelene med omega-3 for å opprettholde sunt blodtrykk.

"Minst FDA er villig til å erkjenne at det er noe der. Jeg tror godkjenningen av helsepåstandene er et velkomment skritt fremover i anerkjennelsen av de mange fordelene med omega-3, sa OmegaQuants Dr. Harris. "Det handler ikke bare om blodlipider, som triglyserider. De påvirker andre risikofaktorer som blodtrykk og endotelfunksjon."

BLOGG: Hva gjør Omega-3?

Tidligere i år undersøkte japanske forskere sammenhengen mellom omega-3 og mål på aterosklerose i den generelle befolkningen i en studie publisert i Nutrition, Metabolism & Cardiovascular Diseases .

Aortaforkalkning er en situasjon der kalsium bygges opp på aortaklaffen i hjertet. Aortaklaffens rolle er å holde på oksygenrikt blod før det pumpes ut til kroppen. Hvis det er en betydelig opphopning av kalsium, kan det påvirke blodstrømmen til resten av kroppen.

I denne multietniske populasjonsbaserte studien av 1033 asymptomatiske menn i alderen 40-49 år (300 amerikanske hvite, 101 amerikanske svarte, 287 japanske amerikanske og 310 japanske i Japan), undersøkte forskere forholdet mellom omega-3 og aortaforkalkning målt ved elektronstråle-computertomografi-EBCT-og kvantifisert ved bruk av Agatston-metoden, ved bruk av Tobit-regresjon og ordinær logistisk regresjon etter justering for potensielle konfoundere.

EBCT er en metode for å måle kalsiumavleiringer i arteriene ved hjelp av en form for CT-skanning. Agatston-skåren er et halvautomatisert verktøy som brukes til å beregne en skåre basert på omfanget av koronarforkalkning oppdaget ved en uforbedret lavdose-CT-skanning, som rutinemessig utføres hos pasienter som gjennomgår hjerte-CT.

Studien viste at det er en signifikant omvendt assosiasjon av omega-3s EPA og DHA med aortaforkalkning uavhengig av konvensjonelle kardiovaskulære risikofaktorer blant menn i den generelle befolkningen, en assosiasjon som så ut til å være drevet av DHA, men ikke EPA.

INFOGRAFISK: Hvordan omega-3s havnet på det vitenskapelige kartet

Logo