What Do Your Prenatal DHA Test Results Mean?

Hva betyr prenatale DHA-testresultater?

Hva betyr prenatale DHA-testresultater?

av OmegaQuant

Dette bildet har et tomt alt-attributt; filnavnet er prenatal-DHA-test-results.jpg

Så du har tatt en prenatal DHA-test og nå vil du forstå hva resultatene dine betyr. I denne bloggen tar vi deg gjennom noen av de vanligste spørsmålene folk har etter å ha tatt en test. Hvis du ikke har tatt en ennå, og du er gravid, vil du kanskje lære noe fra denne bloggen som motiverer deg til å måle nivåene dine, slik at du kan være sikker på at du får nok DHA til nytte for deg og din voksende baby.

For det første, hva måler den prenatale DHA-testen? Prenatal DHA-testen måler omega-3-fettsyren kjent som dokosaheksaensyre (DHA) i blodet ditt under graviditet.

Omega-3 har vært assosiert med flere viktige helseutfall for mor og baby. Men nyere bevis viser at høyere nivåer av omega-3 DHA under graviditet er sterkt assosiert med lavere risiko for for tidlig fødsel. Faktisk viser nyere studier at å ha en viss mengde DHA i blodet reduserer risikoen for tidlig prematur (før 34 uker) og prematur fødsel (før 37 uker) med henholdsvis 42 % og 11 %. Mer om det nedenfor.

Prenatal DHA-testen er i stor grad basert på en forskningsartikkel forfattet av OmegaQuants Dr. Kristina Harris Jackson , der hun fokuserte på to hovedstudier - en som ser på blodnivåer hos kvinner som hadde en fulltids graviditet eller de som hadde tidlig premature. fødsel (føder før 34 uker) og en annen, en metaanalyse av 70 studier der grupper av kvinner fikk fiskeolje eller placebo.

I den tidligere studien fant forskerne at de som hadde høyere omega-3-verdier i blodet hadde lavere risiko for å være en tidlig prematur fødsel. På rundt 5 % DHA i blodet var der de begynte å se at risikoen avtok og fortsetter å reduseres med en økning i DHA-nivået i blodet. På den annen side, under 5 %, hevder Dr. Harris, var det en ekstremt bratt risikokurve for tidlig prematur fødsel. For eksempel var de med 3 % DHA-nivå 10 ganger mer sannsynlig å få en prematur fødsel enn de over 5 %. Så å være 5 % og over, skrev hun i papiret sitt, burde være hovedmålet under graviditeten.

En annen viktig studie Dr. Harris fokuserte på for å etablere begrunnelsen for den prenatale DHA-testen, var en metaanalyse av 70 studier i svangerskapet der den ene gruppen ble gitt fiskeolje under svangerskapet og den andre en placebo.

BLOGG: Ny forskning styrker forbindelsen mellom omega-3 og graviditet

De 70 randomiserte kontrollerte studiene (RCT) som ble analysert i denne oppdaterte Cochrane Review involverte nesten 20 000 kvinner og stilte det samme spørsmålet som den opprinnelige gjennomgangen, som ble publisert i 2006: Forbedrer det å ta langkjedede omega-3 fettsyrer under graviditet fra kosttilskudd eller mat graviditet utfall og andre helseutfall for babyene og deres mødre?

Svaret: Det er sterke bevis som tyder på at når kvinner tar omega-3 i løpet av svangerskapet, kan de redusere risikoen for prematur (før 37 uker) og tidlig prematur (før 34 uker) fødsel med henholdsvis 11 % og 42 %. Videre kan omega-3 redusere risikoen for lav fødselsvekt med 10 %, samt perinatal død med 25 %.

Begge disse studiene sammen støttet behovet for å ha en enkel, sikker blodprøve for å måle DHA. På denne måten kunne kvinner vite hva dette nivået er og justere omega-3 DHA-inntaket på en sikker måte etter behov for å redusere risikoen for tidlig fødsel.

INFOGRAFISK: Risikoen ved for tidlig fødsel

Hvordan kan du øke omega-3 DHA-nivået enkelt og trygt under graviditet?

Det er enkelt og trygt å øke omega-3 DHA-nivået ditt under graviditet. Vi vet at det å spise fisk under graviditet er et vanskelig tema, men det er mye forskning som viser at fordelene oppveier risikoen. Det er imidlertid viktig å være forsiktig og å forstå hva slags fisk som er høy i EPA og DHA, men også lav i kvikksølv og andre giftstoffer.

VIDEO: Hvorfor det er så viktig å komme til 5 % DHA-målet

Det andre alternativet er å ta kosttilskudd, som er trygge og ikke-giftige - og du vil også vite med større sikkerhet hvor mye DHA du faktisk tar. Hvis du vil være sikker på at du får i deg minst 200 mg DHA om dagen, er et supplement et godt alternativ.

Den generelle anbefalingen for DHA under graviditet er 200 mg per dag på toppen av ditt nåværende kosthold, som noen anslår gir omtrent 100 mg DHA per dag – totalt 300 mg per dag. Mens American Academy Obstetricians & Gynecologists ikke har en offisiell anbefaling, støtter organisasjoner som March of dimes 200 mg om dagen, sammen med mange andre medisinske og vitenskapelige organer over hele verden. Hvorvidt 200 mg daglig er nok eller ikke er det store spørsmålet.

For oss i OmegaQuant handler det om blodnivået. En side av ligningen er at de fleste kvinner ikke får til 100 mg per dag, langt mindre får 200 eller 300 mg per dag under svangerskapet. I følge den nyeste forskningen får de fleste kvinner i fertil alder omtrent 60 mg DHA om dagen og mindre enn 1 av 10 tar et omega-3-tilskudd. I så fall vil vi ikke forvente at nivået deres er over 5 %. Så hvis de fleste kvinner ikke oppfyller selv minimumsanbefalingene vi har, er det vanskelig å vite om vi trenger å øke anbefalingen til 600 mg om dagen eller ikke, i motsetning til å sørge for at kvinner kommer til anbefalingen på 200 mg eller 300 mg.

Den andre viktige brikken i puslespillet er personalisering, som er der DHA-testing spiller en svært viktig rolle for å optimalisere inntaket. Hvis noen har et DHA-nivå på mindre enn 5 %, vil vi anbefale at de tar mer enn noen som er over 5 %.

Så hvis du for eksempel er under 3 %, så vil vi anbefale 900 mg DHA per dag gjennom hele svangerskapet. Hvis du er mellom 3-5 % - som er flertallet av amerikanske kvinner - vil vi anbefale 600 mg DHA per dag. Hvis du er over 5 %, er det fornuftig å opprettholde 200 mg DHA per dag. Disse anbefalingene er godt innenfor doser som har blitt studert og vist å være trygge for mor og baby. Hvis du gjør noen endringer, sørg for å teste på nytt om 2-3 måneder for å se hvordan DHA-nivået ditt har forbedret seg.

Er fisk den eneste måten å øke din omega-3 DHA under graviditet?

Det er nok av bevis som viser at å spise fisk er en sunn måte å få i seg omega-3 under graviditet. For noen av dere er det imidlertid ingen mengde data som kommer til å endre mening når det kommer til komfortnivået ditt om risikoen ved å spise fisk. Og også, du har kanskje ikke sansen for det.

VIDEO: Det er enkelt og trygt å øke Omega-3 DHA-nivået under graviditet

I så fall anbefales det sterkt at du tar et omega-3-tilskudd som fisk eller algeolje og sørger for at det har minst 200 mg DHA. Hvorvidt dette vil øke blodnivået ditt eller ikke er vanskelig å vite uten testing, så vi anbefaler, hvis mulig, at kvinner som er gravide eller ønsker å bli gravide tar en prenatal DHA-test før de blir gravide og deretter igjen i løpet av den første, andre og tredje trimester.

Finnes det veganske alternativer for å øke omega-3 DHA-nivået mitt?

Hvis du er vegetarianer og ikke vil spise fisk eller ta fiskeolje, kan DHA som kommer fra alger være et godt alternativ for deg. Dette er et av de eneste plantebaserte alternativene som er vegansk, ikke-giftig og vil øke DHA-nivåene i blod og morsmelk.

Det er andre plantebaserte omega-3-kilder som lin, valnøtter og chia, men de inneholder en omega-3 kalt alfa-linolensyre (ALA), som er sunt, men det vil ikke øke omega-3 DHA-nivåene i blod og bryst. melk. Så under graviditet og postpartum er det viktig å ta ferdigdannet DHA i et algetilskudd hvis du er vegetarianer.

Hva er noen tips for å velge et omega-3-tilskudd?

TIPS #1 – KONTROLLER AT TILLEGGET INNEHOLDER "DHA" ELLER "DOCOSAHEXAENOIC ACID"

Når du ser etter et supplement, se på "Supplement Facts"-panelet på baksiden av flasken for å sjekke mengden DHA. Noter serveringsstørrelsen, som er plassert øverst på panelet Supplement Facts. Se spesifikt etter enten "DHA" eller "dokosaheksaensyre" for å se hvor mye, basert på porsjonsstørrelsen du får for kosttilskuddet ditt.

For eksempel, hvis det står at en serveringsstørrelse er to kapsler og du får 200 mg, trenger du 2 piller per dag for å nå 200 mg. Det finnes hundrevis av omega-3-tilskudd der ute, men nøkkelen er å sørge for at du velger de som har langkjedede omega-3-er, EPA og DHA. Hvis DHA ikke er oppført på etiketten, får du ikke denne omega-3 i kosttilskuddet ditt.

Du kan også velge et tradisjonelt omega-3 fiskeoljetilskudd, som inneholder både EPA og DHA så lenge du klarer å dekke behovet på 200 mg per dag DHA. DHA kan også komme fra alger, som er det fisken spiser for å lage det selv. Det er nok å si at du kan velge enten et rent alge-DHA-tilskudd eller et fiskeolje-tilskudd som inneholder EPA og DHA. Men igjen, sørg for at du får i deg minst 200 mg per dag.

TIPS #2 – TA ALLTID OMEGA-3- ELLER DHA-tilskuddet til et måltid

Pass på at du tar omega-3-tilskuddet ditt med et måltid. DHA er et fett, og du vil at kroppen din skal være klar til å absorbere det fordi det er en veldig spesiell type fett. Hvis du ikke tar det med et måltid, vil du ikke være i stand til å absorbere DHA fullt ut, og som et resultat kan det hende at blodnivået ikke endres. Det er også viktig å teste nivået ditt for å sikre at kosttilskuddet du har valgt fungerer for deg.

TIPS #3 – FORSK DE ULIKE TYPER FORFORMULERINGER

Det er så mange forskjellige typer omega-3-tilskuddsformuleringer - triglyserider, emulsjoner, etylestere, fosfolipider. Og alle disse spiller en rolle i hvor biotilgjengelig fettet er for kroppen DIN. En måte å sikre at omega-3-fettet du tar er biotilgjengelig for kroppen din, er å spise et måltid med fett, slik at omega-3-fettet du tar i kosttilskuddet kan absorberes. Vi har ingen mening om de forskjellige formuleringene. Det er noen små forskjeller i måten disse typene formuleringer absorberes på. Men på slutten av dagen er mengden DHA du tar i deg det desidert viktigste aspektet av hvor mye DHA-blodnivået ditt vil gå opp. Og bare en prenatal DHA-test vil fortelle deg om det du tar gir en beskyttende mengde DHA.

Hvor ofte bør du ta en prenatal DHA-test?

Når du endrer kostholdet ditt basert på testresultatene dine, er det viktig å teste på nytt for å sikre at endringene du gjorde faktisk påvirket blodnivået ditt. Vi anbefaler å ta en ny test hver 2-3 måned under graviditeten. For våre vanlige testtakere av Omega-3-indeks anbefaler vi testing hver 4.-6. måned.

I mange av studiene vi har sett hvor kvinner først begynte å supplere i andre trimester, var det fortsatt nok til å ha innvirkning på svangerskapslengden og prematur fødsel. Så selv om du ikke tok DHA i første trimester, er det ikke for sent å begynne å ta det selv inn i tredje trimester. Det hele teller!

Hvordan vil dine prenatale DHA-testresultater se ut?

Når du får din prenatale DHA- rapport , vil nivået ditt bli markert med den blå pilen. Hvis du er under 5 %, vil du være i gul eller rød sone. Hvis du er 5% eller over, vil du lande i den grønne eller "ønskelige" sonen, som ideelt sett er der du ønsker å være.

Målet er å vite hvor du er og deretter teste på nytt etter noen måneder for å se om endringene du har gjort har påvirket DHA-nivået ditt, spesielt hvis du er under 5 %.

Hvor lenge er omega-3 DHA viktig for babyen din?

En annen grunn til at det er så viktig å ta DHA i løpet av siste trimester er fordi dette er tidspunktet da det meste av fettoverføringen til babyen skjer. Det er da babyens hjerne virkelig begynner å vokse og utvikle seg. Faktisk vil babyens hjerne og øyne fortsette sin utvikling godt opp til 2 års alder, og DHA vil spille en avgjørende rolle.

Og selv etter det vil omega-3 fortsette å være viktig gjennom barnets liv. Så å opprettholde en diett rik på disse næringsstoffene er like viktig som å sørge for at de får i seg de riktige vitaminene.

BLOGG: Ny studie viser at barn med høyere omega-3-nivåer har sunnere DNA

Hvordan påvirker omega-3 DHA morsmelk?

En annen god grunn til å ta DHA under graviditet er at DHA-nivåene i morsmelk vil fortsette å øke, selv etter fødselen. DHA-nivåene vil falle for å møte hva kostinntaket er, men i ca. 4-6 uker vil DHA overføres til morsmelk fra kvinner som tar fiskeolje og har høyere DHA-nivåer under svangerskapet. DHA-nivåer i morsmelk kan også måles ved å bruke vår DHA-test for morsmelk .

BLOGG: 3 måter ammende mødre kan få mer DHA for babyene sine

Hvordan kan du sørge for at omega-3 DHA-nivåene dine forblir optimale etter fødselen?

Du kan måle DHA i morsmelk ved å bruke vår morsmelk DHA-test. DHA-nivåer er kjent for å gå ned i blodet etter graviditet på grunn av restitusjon fra fødsel og graviditet, samt det faktum at DHA går over i morsmelk.

DHA er viktig postpartum for å gjenopprette blodnivået og også for å sikre at du leverer en optimal mengde gjennom morsmelk til den voksende babyen din.

BLOGG: Her er hva du trenger å vite om omega-3 når du ammer

Hvem kan du snakke med om DHA-testing?

Hvis du har bestilt en test online på egen hånd, bør du dele denne med legen din, spesielt hvis du planlegger å gjøre endringer i kostholdet eller ta kosttilskudd under graviditeten. Fisk er en svært lavrisikointervensjon som kosttilskudd, men det er alltid viktig å sjekke med legen din slik at de er klar over hvilke endringer du gjør. Og hvem vet, du kan bare lære dem noe om DHA og graviditet.

Logo