New Research: How Omega-3 Dosage Impacts Heart Benefits

Ny forskning: Hvordan omega-3-dosering påvirker hjertefordelene

Dette bildet har et tomt alt-attributt; filnavnet er omega-3-dosage-and-heart-benefits-study.jpg Ny forskning: Hvordan omega-3-dosering påvirker hjertefordelene

av OmegaQuant

Vi har snakket om dosering mange ganger i denne bloggen, sammen med forskjellene mellom visse typer omega-3 som EPA, DHA og ALA. Det er viktig å påpeke at selv om vi i OmegaQuant mener dosering er viktig, er det enda mer viktig å kjenne din Omgea-3-indeks. Like viktig er at du får i deg nok av de riktige omega-3 fettsyrene for å øke din omega-3 indeks. Men du må begynne et sted, som en fersk studie påpeker, spesielt når det kommer til hjertehelse.

En studie publisert forrige måned i september-utgaven av Mayo Clinic Proceedings viste at når det kommer til omega-3 fettsyrer og hjertehelse, er mer definitivt bedre.

BLOGG: Setter rekord på Omega-3-tilskudd vs. legemidler

Artikkelen ble delvis satt sammen av Global Organization for EPA og DHA Omega-3s (GOED), som sa at denne etterlengtede metaanalysen kobler økning i omega-3-inntak til positive kardiovaskulære utfall.

Artikkelen samlet data fra hele vitenskapelige bevis – inkludert ASCEND , VITAL og REDUCE-IT – og fant at høyere omega-3-doser er korrelert med statistisk signifikant økning i risikoreduksjon for en rekke kardiovaskulære utfall. Artikkelen er først forfattet av GOEDs Aldo Bernasconi, PhD, og ​​inkluderer blant annet medforfatterne Dr. Carl "Chip" Lavie , en velrespektert praktiserende kardiolog, og Michelle Wiest, PhD.

BLOGG: 5 grunner til å juble for Omega-3 på American Heart Association Meeting 2019

Spesifikt fant metaanalysen at EPA/DHA-tilskudd er assosiert med store reduksjoner i kardiovaskulære utfall, inkludert:

  • 35 % redusert risiko for dødelig hjerteinfarkt (MI)*
  • 13 % redusert risiko for MI*
  • 10 % redusert risiko for koronar hjertesykdom (CHD)*
  • 9 % redusert risiko for CHD-dødelighet*
  • 5 % reduksjon av kardiovaskulær sykdom (CVD).

(* statistisk signifikant )

Viktigere, den beskyttende effekten økte med dosering. Ytterligere 1 g EPA+DHA per dag resulterer i ytterligere:

  • 5,8 % reduksjon i risikoen for CVD-hendelser*
  • 9,0 % reduksjon i risikoen for MI*

( Merk: Studieresultater inkluderte doser på opptil 5,5 g/dag .)

GOED sa at det også er verdt å påpeke at denne metaanalysen ikke bare fokuserte på dosering. Artikkelen undersøkte også årsakene til variasjonen i resultatene av randomiserte kontrollerte studier (RCT) gjennom årene, og analyserte om variasjonene skyldtes:

  • Dosering
  • Publiseringsåret (som vil indikere enten forskjeller på grunn av studiekvalitetsstandarder eller tillegg av moderne kardiovaskulær forebygging)
  • Utgangsrisiko
  • Om behandlingen kun omfattet EPA eller EPA+DHA.

Avisen fant at av alle disse var det bare dosering som hadde betydning. I tillegg utførte studiens forfattere utelate-en-ut-sensitivitetsanalyse og fastslo at REDUCE-IT ikke gjør en forskjell i om noen av resultatene er statistisk signifikante.

INFOGRAFISK: Omega-3-dose – mer er bedre

GOEDs metaanalyse bekrefter en artikkel publisert i fjor høst medforfatter av JoAnn Manson, DrPH, MD, som var hovedetterforskeren av VITAL-studien. Denne artikkelen dekket bare de 13 største studiene til dags dato, med til sammen 127 477 deltakere, mens GOEDs dekket 40 studier (135 267 deltakere), som er totalen av bevisene til dags dato. Dette større antallet studier (og større antall forskjellige doser) gjør estimatene for dose-effekt-forhold mer pålitelige.

Dr. Mansons studie, publisert i 1. oktober 2019, utgaven av Journal of the American Heart Association , så på en rekke utfall, inkludert forekomst av hjerteinfarkt, koronar hjertesykdom (CHD) død, total CHD, totalt slag, CVD død, total CVD og store vaskulære hendelser.

Det de fant var at i løpet av en gjennomsnittlig behandlingsvarighet på 5 år, oppsto 3838 hjerteinfarkter, sammen med 3008 CHD-dødsfall, 8435 totale CHD-hendelser, 2683 slag, 5017 CVD-dødsfall, 15.759 CVD-hendelser totalt og 16.478 store vaskulære hendelser.

VIDEO: Diskusjon av de originale REDUCE-IT- og VITAL-publikasjonene

I analysen som ekskluderte REDUCE-IT-data (Reduksjon av kardiovaskulære hendelser med Icosapent Ethyl-Intervention Trial), var omega-3-tilskudd vs. placebo assosiert med signifikant lavere risiko for hjerteinfarkt, CHD-død, total CHD, CVD-død og total CVD .

Alle disse assosiasjonene, konkluderte forfatterne, virker lineært relatert til omega-3-dose. Dette betyr at større kardiovaskulære fordeler kan oppnås ved høyere doser. De foreslår også å gjennomføre flere store forsøk som tester høye doser av omega-3-tilskudd for å bekrefte og utvide disse funnene.

GOEDs papir bekrefter også dataene som ble presentert i en publikasjon i juli , men det papiret gjennomgikk også færre forsøk og så kun på doser over og under 1 g/dag. Å redusere den eksisterende doseringsinformasjonen ved å bruke et vilkårlig grensesnitt tillater ikke riktig kvantifisering av dose-effekt-forholdet.

BLOGG: Studien som snudde strømmen for Omega-3

GOEDs papir motsier også forrige måneds publikasjon av Rizos et al, som diskonterte lavere dose omega-3-tilskudd for kardiovaskulære utfall.

I sin konklusjon sa Mayo Clinic Proceedings -studieforfatterne, "Kardiovaskulær sykdom er fortsatt den ledende dødsårsaken over hele verden. Tilskudd med EPA og DHA er en effektiv livsstilsstrategi for forebygging av hjerte- og karsykdommer, og den beskyttende effekten øker sannsynligvis med dosering."

Basert på dette siste beviset, anbefaler GOED forbrukere å ta minst 1000 mg EPA og DHA per dag, godt over den tidligere anbefalingen på 500 mg per dag.

Omega-3-dosering til side...

I begynnelsen av april i år ga American College of Cardiology ut en pressemelding om at de slående reduksjonene i kardiovaskulære hendelser og dødsfall observert i REDUCE-IT-studien var sterkt korrelert med forsøkspersoners EPA-nivåer i blodet. Med andre ord, høyere nivåer av omega-3-fettsyren EPA som finnes i blodet – og ikke en reduksjon i triglyseridnivåer som opprinnelig antatt – ser ut til å være den primære driveren for icospent etyls betydelige kardiovaskulære fordeler.

De nye funnene ble presentert virtuelt på American College of Cardiologys 2020 Scientific Session av REDUCE-ITs hovedetterforsker Deepak L. Bhatt, MD, MPH, administrerende direktør for intervensjonelle kardiovaskulære programmer ved Brigham and Women's Hospital, og professor i medisin ved Harvard Medical School .

BLOGG: Oppdag Omega-3-indeksen

"Endringer i triglyseridnivåer og andre kardiovaskulære risikomarkører, inkludert LDL, HDL, apoB og CRP, ser ut til å være ansvarlig for en betydelig mindre del av den samlede observerte fordelen," sa han. "Jeg tror dette funnet kommer til å innlede en helt ny æra av kardiovaskulære terapier. Vi er på en måte der vi var med statiner da de første kom ut.»

Før REDUCE-IT ble icosapent ethyl godkjent av US Food and Drug Administration (FDA) for personer med triglyserider over 500 mg/dL, og det er derfor mange mennesker forståelig nok trodde studiemedisinen reduserte kardiovaskulære hendelser først og fremst ved å senke triglyserider, sier Dr. Bhatt forklarte i pressemeldingen fra ACC.

Imidlertid sa han at den nåværende studien, som så på sammenhengen mellom blodserumnivåer av EPA oppnådd på icosapentetyl og kardiovaskulære utfall, fant at brorparten av stoffets bemerkelsesverdig store kardiovaskulære fordel er drevet av oppnådde EPA-nivåer.

"Jo høyere EPA-nivået i blodet deres er, desto lavere er frekvensen av de forskjellige kardiovaskulære hendelsene, kardiovaskulære dødsfall og til og med total dødelighet," sa Dr. Bhatt.

I en MedScape- artikkel som Dr. Bhatt ble intervjuet for, ble han spurt hvorfor, hvis fordelen er relatert til serumkonsentrasjonen av EPA, den ikke ville gjelde for andre produkter som kan gi disse EPA-nivåene.

BLOGG: Del 3: Omega-3-indeksserien – hvilke faktorer som påvirker omega-3-indeksen

"Baseline EPA var i et relativt smalt område og icosapent-etyl økte nivåene med 400 %. Du kan ikke oppnå slike nivåer ved å spise mye fisk,” svarte Dr. Bhatt. "Og når det gjelder kosttilskudd - realiteten er den typen pillebyrde du må ta for å komme i nærheten av disse nivåene av EPA ville være 20 til 30 kosttilskuddspiller om dagen, og så er det risikoen for alle de andre tingene i disse pillene, slik som DHA, som faktisk kan motvirke fordelen med EPA, og annet fett og mettet fett, og du vil fortsatt være usannsynlig å oppnå disse typene nivåer av EPA.

Basert på dataene fra REDUCE-IT utvidet FDA i desember 2019 icosapent-etyletiketten til å brukes som et tillegg til maksimalt tolerert statinbehandling for å redusere risikoen for hjerteinfarkt, hjerneslag, koronar revaskularisering og ustabil angina som krever sykehusinnleggelse hos voksne pasienter med triglyseridnivåer 150 mg/dL og enten etablert kardiovaskulær sykdom eller diabetes mellitus pluss to eller flere tilleggsrisikofaktorer for kardiovaskulær sykdom. Basert på dette sa Dr. Bhatt at icosapent-etyl er til fordel for over 12 millioner pasienter i USA alene.

Men hva med dere andre?

Hva om du ikke er en kandidat for Omega-3-legemidler?

Dr. Bhatt sa at EPA-nivåene oppnådd på Icosapent etyl er langt utover det som kan oppnås med diett eller kosttilskudd. Dette kan være sant. Men det betyr ikke at fisk og omega-3-tilskudd har verdi, spesielt for de av dere som ikke oppfyller kriteriene for å få foreskrevet Vascepa.

Fisk, kosttilskudd og farmasøytiske omega-3-er har alle en viktig rolle å spille for å levere omega-3-er for å støtte hjerte-, hjerne- og øyehelsen. For fremtiden virker trinn én for enhver forbruker, utøver eller forsker opplagt, i hvert fall for oss i OmegaQuant. Etabler et grunnleggende omega-3-nivå i blodet (dvs. Omega-3-indeks ) før du bestemmer deg for hvor du skal gå videre.

En viss Omega-3-indeks vil foreslå en viss startdose, og fisk og kosttilskudd kan hjelpe deg å komme dit, spesielt hvis du ikke er i «høyrisiko»-gruppen omega-3.

Beregn hvor mye omega-3 du kan trenge basert på din omega-3-indeks

En artikkel publisert i fjor av OmegaQuant-forskere Drs. Bill Harris og Kristina Harris Jackson hadde som mål å hjelpe folk å finne ut hvor mye omega-3 EPA og DHA de måtte trenge for å nå en helsebeskyttende Omega-3-indeks på 8 %.

Dr. Jacksons artikkel viste at hvis folk ønsker å nå 8 % på relativt kort tid, for eksempel tre til fire måneder, vil de trenge omtrent 1-2 gram EPA og DHA daglig, avhengig av start-Omega-3-indeksen og om de skal bruke et triglyserid- eller etylesterbasert omega-3-produkt.

Som diskutert i de siste REDUCE-IT-funnene, betyr blodnivåer noe. I dette tilfellet betydde de mer enn andre risikofaktorer. Det samme gjelder Omega-3-indeksen – den er også en risikofaktor for hjerte- og karsykdommer, som bekreftet av mer enn 200 studier som har brukt denne målingen.

BLOGG: 6 grunner til å vurdere din ernæringsstatus med en Omega-3-indekstest

For helsepersonell og forbrukere kan Omega-3-indeksen brukes som et verktøy for å tilpasse omega-3-inntaket. Med andre ord kan det hjelpe dem med å måle, modifisere og overvåke disse viktige næringsstoffene i kostholdet. Dette er spesielt viktig fordi det er så mange individuelle variasjoner i kosthold, genetikk og livsstil.

Det er også mye forvirring når det gjelder å finne de mest passende kildene til omega-3. Realiteten er at det ikke spiller noen rolle hvor omega-3 fettsyrene dine kommer fra – så lenge det du spiser gir en meningsfull mengde EPA og DHA, nok som setter deg i den beskyttende sonen på 8 % på Omega-3-indeksen. .

VIDEO: Spis mer fisk og ta et Omega-3-tilskudd for å nå en Omega-3-indeks på 8 %

Logo