How Can You Get Your Kids to Consume More Omega-3s? Let Us Count the Ways…

Hvordan kan du få barna til å konsumere mer omega-3? La oss telle veiene...

Dette bildet har et tomt alt-attributt; filnavnet er Getting-Kids-to-Eat-More-Omega-3s.jpg av OmegaQuant

Omega-3s EPA og DHA er utrolig viktige for barnets helse og utvikling fra det er i livmoren, gjennom tenårene, og langt inn i voksen alder - fra topp til bunn, og begynnelsen til slutten av livet.

Noen av de beste kildene til omega-3 er laks, makrell, tunfisk og sild. Og hvis barnet ditt allerede spiser disse regelmessig, vennligst klapp deg selv på skulderen. Men hvis ungen din er som de fleste, kommer de sannsynligvis til kort når det kommer til fiskeinntak.

I følge 2016 Fisheries of the United States-rapporten utgitt av National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), økte amerikanerne sitt sjømatforbruk til 15,5 pund fisk og skalldyr per person i 2015, opp nesten et pund fra året før, noe som gjør det det største spranget i sjømatkonsum på 20 år.

MEN, amerikanere spiser fortsatt bare rundt 4,77 gram sjømat i uken, og den mengden er sannsynligvis mye lavere når det kommer til barn. Og det er spesielt ikke så imponerende når du vurderer vårt årlige gjennomsnittlige forbruk av kylling og biff, som veier inn på henholdsvis ~60 pund og ~52 pund.

BLOGG: OMEGA-3S REDUSERER RISIKOEN FOR FORTIDLIG ARBEID BETYDLIG

Når du prøver å få barn til å prøve ny mat, start veldig i det små, heter det i en fersk artikkel fra foreldrene . Ved å bruke erter som et eksempel, sa Keith E. Williams, Ph.D., direktør for fôringsprogrammet ved Penn State Hershey Medical Center, i Pennsylvania, at du må sørge for at du ikke gir barnet ditt en gigantisk bolle med erter.

Han hevder at mange foreldre tilbyr en porsjon som er altfor stor, noe som automatisk kan hindre barna i å prøve ny mat. "Vi begynner vanligvis med biter så små at de bokstavelig talt kan bli blåst bort," sier han. Hjemme, prøv en enkelt ert, en del av en nuddel eller en smuldre av ost. Oppmuntre barnet ditt ved å si noe sånt som: "Dette er enkelt - du kan være ferdig på et sekund." Når barnet ditt spiser det, gi ham en mat han liker. Deretter, ved påfølgende måltider, øk andelen av den nye maten og fase ut oppfølgingsmaten."

TJEKK UT DETTE SLIDEVISNINGEN AV DE TOP 15 MATENE BARN HATER OG HVORDAN DU OMKENDER SINN

Det samme kan også fungere for tøff mat som fisk. Men realiteten er, foruten en og annen fiskepinne (som nesten ikke inneholder noen omega-3), spiser de fleste amerikanske barn ikke nok fisk og får derfor ikke i seg verdifulle omega-3 fettsyrer. Men alt er ikke tapt.

Gitt den betydelige betydningen av omega-3 for menneskers helse, har det siste tiåret vært vitne til en eksplosjon av produkter som inneholder EPA og DHA i form av mat, drikke og kosttilskudd. Fra omega-3 gummier til informasjonskapsler til yoghurt og melk, omega-3 dukker opp i en rekke applikasjoner som hjelper barna å få en anstendig daglig dose omega-3.

Gjeldende anbefalte tilstrekkelige inntak av Omega-3 for barn er:

  • 0 til 12 måneder: 500 mg/dag
  • 1 til 3 år: 700 mg/dag
  • 4 til 8 år: 900 mg/dag
  • 9 til 13 år (gutter): 1,2 gram/dag
  • 9 til 13 år (jenter): 1,0 gram/dag
  • 14 til 18 år (gutter): 1,6 gram/dag
  • 14 til 18 år (jenter): 1,1 gram/dag

Men et ord til de kloke: "omega-3"-påstanden kan være misvisende når det gjelder mat, drikke og til og med kosttilskuddsprodukter. Sørg for at produktene du oppsøker faktisk inneholder EPA og DHA, og ikke bare ALA. Mens ALA kan ha helsemessige fordeler i seg selv, sidestiller mange forbrukere denne omega-3 med EPA og DHA, og helsefordelene kan bare ikke sammenlignes med å få disse to fettsyrene direkte fra kosten.

Som den globale organisasjonen for EPA og DHA Omega-3 advarer, "Det kan være litt vanskelig å finne EPA- og DHA-nivåene på mat- og drikkevareemballasje. Hvis det ikke finnes på selve Nutrition Facts-panelet, kan du ofte finne det på forsiden av pakken eller ved å lese bak- og sidepanelene.»

Hvis et produkt sier at det bare inneholder omega-3, men ikke spesifiserer kilden det kommer fra, som lakseolje, algeolje eller marine kilder, eller typen omega-3, nemlig EPA og/eller DHA, så ikke kaste bort pengene dine. Det er best å sørge for at du inntar riktig omega-3 fettsyrer. Mat beriket med lin eller andre plantebaserte kilder som chia vil ikke gjøre susen.

Nedenfor er noen produkttyper og eksempler med EPA og DHA som er på markedet i dag.

Omega-3 egg

Det finnes flere forskjellige typer egg - konvensjonelle, økologiske, burfrie, beitelagte, omega-3-anriket - og næringsinnholdet varierer sterkt. I følge en studie har inntak av omega-3-egg potensial til å gi helsemessige fordeler gjennom økt inntak av omega-3-fettsyrer. Andre studier på egg fra beite- og frittgående høner har vist at de inneholder en høyere mengde næringsstoffer sammenlignet med konvensjonelle kolleger.

Når det gjelder omega-3 berikede egg, er det definitivt en del forvirring på markedet, siden noen egg inneholder kun omega-3 ALA, som er ok hvis det er omega-3 du leter etter, men det er en veldig dårlig omformer til EPA og DHA.

Vanligvis produseres omega-3 egg av høner som får en diett som inneholder linfrø . Når hønene fordøyer lin, blir noe av ALAen brutt ned til DHA og begge fettsyrene overføres til eggeplommen. Ett omega-3 egg inneholder vanligvis 340 milligram ALA og 75 til 100 milligram DHA.

Det er noen tilfeller hvor fiskeolje tilsettes en kyllings fôr for ytterligere å øke DHA-innholdet i eggeplommer. For eksempel inneholder GoldEgg Omega Choice 130 mg DHA per egg.

Logo